Nytt år

2013-01-04
Återblickar av 2012. Jag vet inte riktigt var jag ska börja för jag känner att mitt minne sviker mig. Denna "baksida" med att ha blivit mamma - man blir snurrig och närminnet är det bästa man har för att i nästa sekund bli sviken av det. Då finns det inte så mycket kvar av långtidsminnet. Men jag gör ett försök. Här är det:
 
Under årets första dagar blir våra killar 2 år och det känns som en världsnyhet! De är stora nu tycker mamma och pappa men samtidigt så små, det märks ju. I februari firar jag och Robban vår 9:nde förlovningsdag. Barnens sjukdomar såsom förkylningar, kräksjuka och feber avlöser varandra. Allt är väldigt påfrestande och samtidigt klara av ett jobb, äktenskap, hem och hus. Vet inte om det är då vi bestämmer oss för att anlita städhjälp och börja med hemlevererade matkassar, kanske det bästa vi gjort när det kommer till den punkten. På våren blir William förkyld och ett virus? hänger sig kvar. Hans knä svullnar upp så till den grad att han inte kan gå. På mornarna kryper han på alla fyra. Det blir ett antal besök på Astrid Lindgrens och utredning innan allt är klart. Det konstateras tillslut, MEN utan riktigt övertygelse att det är barnreumatism. En kortisonspruta avslutar eländet och efter det blir han bra. Naturligtvis med täta uppföljningar och återbesök. Men i dagsläget är han frisk och läkaren har t o m sagt att hon avskriver barnreumatism som orsak. Innan allt detta elände hann vi dock med att njuta av en underbar påsk i Boden och Jokkmokk med familj och släkt. Grabbarnas första bekantskap med skotrar och fjäll verkade bli en riktigt hit. De pratar fortfarande om "morfars skoter". Mitt i allt detta börjar jag att plugga för att ta ett projektledarcertifikat (PRINCE2) - och trots sjukhusbesök, VAB, lätt deppression och semester lyckas jag och i maj 2012 har jag papper på att jag är certifierad projektledare. Detta är min största personliga bedrift detta år och jag är sjukt stolt över mig själv.
 
Vår blir försommar och under maj månad fyller min älskade man 38 år. Det firar jag, Jennie, Magnus och Nina med att åka skärgårdsbåt och dans på bryggan. Min make är helt ovetandes om denna present, det blir en överraskning och den avslöjas just innan han ska stiga ombord. Roligare kväll får man leta efter. Det är även samma kväll Loreen vinner med sin låt i Eurovision Song contest. Det råder schlageryra i stockholmsnatten, alla är glada och vänliga och varmare kväll i maj får man leta efter. Kanske den varmaste med tanke på hur dålig sommaren var 2012....
8-årig bröllopsdag firar jag och Robban hemma över ett glas vin.
Sommaren inleds vidare med båtköp och vi blir ägare till en SeaRay 280 vilket gör att vår sommar spenderas mest i skärgårn. Sandhamn blir en klar favorit för både vuxna och barn. Barnens farmor och farfar kommer ner samtidigt som min mamma tillika mormor flyttar från Tumba tillbaka till Boden. Tråkigt men såklart bättre för henne om det är så att hon trivs bättre där. I slutet av semestern åker vi hela familjen till Vimmerby och upplever Astrid Lindgrens värld. Det är väl också här nånstans det altanbygge som vi börjat med i juni tar sin ände. Då är det dax för kräftskiva med USA tema och en mycket lyckad sådan. Skratt, dans och trevliga vänner runt bordet hela kvällen/natten.
 
Hösten inleds med att jag och barnen åker upp till Boden en långhelg. Att umgås med far- och morföräldrar kanske är det bästa som finns för två tvååringar. Det blir även lite lugn och ro för mamman.
Med oktober blir jag ett år äldre hela 35 år och det firas med god mat och dryck samt en fin fin armbandsklocka från Michael Kors av min make - bara för notering. I november drar vi hela familjen till USA och Florida. Vi blir förälskade i detta land om och om igen. Njuter av värmen och den underbara solen. Vi blir pånyttfödda och känner hur vi sakta återfår energi och kraft. Det är fantastiskt vilken inverkan sol och semestser har från all stress. Gäller bara att hitta balansen väl hemma igen.
Vi hyr ett undebart hus med pool och hyrbil till vårt förfogande. Vi åker kors och tvärs och tar bla en tur till Orlando där vi stannar några dagar för att gå på Disneyland. En riktig wow-upplevelse. Kanske mest för oss föräldrar än för barnen...
Sen blir det mest lata dagar vid stranden, galen shopping, bra barbeque, blaskig öl, margaritas ute på terassen, mysiga hemmakvällar och naturligtvis bad och sol vid vår alldelens egna pool. Behöver kanske inte säga att vi  njuter av varenda sekund, minut och dag på denna solklara (hihi) resa.
Julen kanske blir en av de bättre, mamma kommer ner och vi firar med moster, kusinbarnen och en god vän.  Robban är den perfekta tomten och William och Lennox blir lite rädda men finner sig sedan även om tomten är lite läskig. De ger t o m tomten en kram vilket är ett stort framsteg från förra året. De får såklart väldigt många paket med vad gör det. Det är ju barnens jul. På julbordet är det galet god mat och efter all julmat spelar vi spel och pratar och myser på. Julhelgen gick i lugnets och stillhetens tecken, kände att jag gick ner i ett inre lugn och bara njöt. Barnen vill inte alls gå på dagis efter dessa julhelger men vem vill det?
Hemma bäst.
 
Nu ser vi framemot 2013 och allt det nya och spännande som kommer. Bring it on.

3 Comments

2013-01-04 @ 15:58:38

Härligt! Upp och ner 2012 men så är ju livet. Inget är en dans på rosor och man får bara mer kött på bena av allt man går igenom i både roligt och tråkigt.
Önskar er oxå ett spännade 2013 :) Och hoppas vi hinner slå den kvällen! Hellooo Africaaa! Kraaam!

Svar: Javisst, life goes on och vad som inte dödar det härdar. ÄVen om man såna ggr stundtals vill bryta ihop. Ja det vore inte dumt att slå vår Sthlmsnatt! Vi får allt göra ett nytt försök tycker jag SNART. Du kommer alltid vara en av de tjejer jag har roligast ihop med oavsett nykterhetsgrad :)
mrsp.blogg.se

2013-01-05 @ 11:02:26

Ja livet är både upp och ner. Men förmodligen skulle allt bli utslätat om det inte vore så.
Njut av topparna och tolerera bottnarna. Men flyg inte för högt och fall inte för djupt, ska jag säga :-) . Men toppenvän är du i alla lägen. Ha ett härligt 2013.

2013-01-16 @ 20:00:40

TIPS! Har du läst denna blogg?? www.meekatt.com Helt underbar! Läs om helvetestimmen och varför man egentligen dricker vin ;) :)

Svar: Tack för tipset -jag skrattar igenkännande :)
mrsp.blogg.se


Design by: DesignbloggarLeave a ReplyName *
Remember me!

Email *

Website adress *

Comment

Trackback