Plötsligt

2012-09-23
blir man varse om att livet någongång ska ta slut. Att vi ska skiljas från de vi älskar mest av allt på denna jord. Och att vi själva kanske måste ta avsked av de människor vi kommit att älska och skapat en relation till. Min morbror dog här för någon vecka sedan. Han blev inte ens 80 år. Det tycker jag är för tidigt. En sådan person hade kunnat få leva tills han åtminstone fyllt närmre 90. Han var livsglad och bodde i sitt föräldrahem och hade många intressen. Men det var diverse åkommor han skaffat sig mot slutet, bla kallbrand pga av en ben (under knäet) han var tvungen att ta bort. Ja visst inser hman ur livet helt plötsligt bara rycks ifrån en. Jag avskyr att tänka tanken att min mamma och mostrar är till åren och kanske snart är där. Jag tycker ju de är såna pantertanter i sig men man vet ALDRIG. EN sekund så är livet förbi och där står man och undrar varför man aldrig tog tillfället i akt. Jag är så glad att jag ska åka upp till min mamma nu på onsdag. Jag ska svälja min sk stolthet och säga hur mycket jag verkligen älskar henne. Och att hon är världens bästa mormor. Jag vet att jag är lite obstinat som inte säger det oftare...


Superfly

2012-09-18
 Måndag igen. Not gonna say it. Ni vet vart jag vill komma (swisch swosch). Helgen har varit en riktigt tröttsam sådan - jag vet inte om det var för att jag var ut och roade mig i fredags eller var det var. Tog varje tillfälle i akt att slumra och om jag gjorde. Jag har nästan glömt bort hur det var när jag och Robban kunde ta en vilostund precis när vi kände för det. I helgen var vi slappa föräldrar och lät barnen se film och då passade vi på att ta den där härliga tuppluren. Men jag kände mig inte direkt piggare för att jag sov mig igenom helgen. Eller inte riktigt. I lördags var vi på dagis höstfest och minglade med andra föräldrar och barn som sagt. Frisk luft gör en trött? men på ett bra sätt. Blev senare på kvällen hembjudna till de utländska grannarna på middag och gott fika. De är väldigt trevliga och jag gillar dom - roligt när det är så i grannskapet. De har två pojkar på 6 och 3 år som William och Lennox gillar och leker med. Så fort de får syn på dem ute skriker de "hej" och vinkar och frågar vad de gör.
Söndagen kommer jag nästan inte ihåg nu men jodå, vi fick vi besök av farbror R som hade med sig gott fika. Fixade med lite diverse här hemmavid, fick in lite trädgårdsmöbler i boden och ja, ute var vi och sen film i soffan. Nästa lördag är det innefix på dagis. Inte så att jag längtar, hade hellre åkt ut till Dalarö och myst på. Fast å andra sidan är ju inte innefixet hela dagen. Får se vad det kan tänkas bli. Eller varför inte en utflykt till skogen. Påminner mig att jag måste inhandla ett par stövlar snarast!
 
En tur med båten hann vi med i förra veckan. Önskar verkligen att sommaren var så mycket längre när jag ser de här bilderna. Båtlivet är en sådan häftig frihet. Med lite plus och minus med små elaka dvärgar....MEN i överlag är det UNDERBART.

 
Det är bara en massa bus just nu för dessa tu och det är svårt att hålla humöret och tålamodet i styr när de här två sätter igång.
 

Fredagsmiddag hos Nina från mitt jobb. Mycket, mycket trevligt och en helt magnifik middag. Bra jobbat!
Alla vi. Men mest Nina såklart.
 
 
Kyckling gjort på öl i rumpan. Alltså, en halv ölburk uppstoppad i kycklingbaken och sen indirekt grillning och lite smörj utanpå. Tillaga och njut i grillen! Så god OCH saftig kyckling har jag inte ätit sen ja, väldans länge.
 
 
Skål! Margaritas var det här. Gissa vem som fick leka kung i baren för en kväll...
 
Puss min älskade finaste pappa! Lennox ger pappa en puss på munnen.
Det är inget snack om saken. Jag måste bara få säga att jag har världens bästa, snällaste och underbaraste pappa till mina två små barn. Här gjorde jag världens kap. Jag är jävligt glad för det.
 
 

Höstfest

2012-09-15

Imorse kl 11 samlades vi på dagis för en gemensam höstfest föräldrar och barn. En mycket trevlig tillställning där vi fick tillfälle att lära känna varandra ännu bättre. Barnen roade sig själva och sprang runt på gården. Föräldrarna gick tipspromenad och diverse tvåkampsgrenar. Jag och Robban pratade med ett föräldrapar där pappan är från Skellefteå och även sitter i styrelsen. Givande när man hittar några man har mer gemensamt än bara barnen. De bodde även i närheten av oss. Igår var jag iväg med kollegorna hembjudna till en annan kollega på middag så jag känner mig fruktansvärt seg. Sov dåligt inatt, Brukar göra det när jag druckit alkohol. Får se vad resten av dagen har att erbjuda.


Svall

2012-09-13

Åkte ut till båten efter jobbet för att hämta kvarglömda saker. Kunde inte låta bli att ta en tur. Frihet när den är som bäst...


Ny färg

2012-09-11

Klippte och färgade håret igår. Lovade en bild på skapelsen. Syns kanske inte jättebra, men jag är inte så förtjust i att ta egobilder längre.


Fastnar

2012-09-11
En text i en låt jag fastnade för. Kanske mest den första.
 
Your eyes have no owner
Because they are not of this world

They do not want to look
But I close my eyes
And until I see inside
See you on one side and on the other,
In every photo, every mirror
And the walls of the meter
And in the eyes of the people
Even in the hottest soup
I'm going crazy

And sometimes I get confused
And your neighbor peak
That the second
Selling fine thing
And sometimes I wait
In the corner bar
With eyes on your goal
And sometimes I like
A bocao 'the world
And sometimes you feel
And sometimes you lie
Sometimes I read a kiss on the lips
And I dare not
I cut and I open

Förmodligen inte helt korrekt översatt då det är från spanska till engelska på google. Men jag gillart.

Kärlek

2012-09-10

Kommer hem efter att ha suttit hos frissan i över en timme. Min underbara man har lagat detta. Gudagott! Tack MatKomfort för att ni finns. Vi älskar er.


Marknad

2012-09-09

Idag söndag blev det en utflykt till Skillebyholm och deras ekologiska marknad. Mötte upp en av mina kusiner och moster Alice. Min kusin och hennes sambo hade där ett eget stånd där de sålde egenproducerade smycken, instrument etc. Jag och Robban köpte varsitt läderarmband och till barnen köpte jag två retromössor. Fanns mycket mer fint och gott men Jag nöjde mig så. Åt en helvegetarisk buffé och den var väl sådär. Dessertbordet var desto bättre med alla möjliga sorters kakor och godsaker. Någon högstadiet klass som stod för den insatsen så alla pengar gick till deras klassresa. Gemytlig marknad med en skön atmosfär. Folk i en udda men härlig blandning. En perfekt söndag med andra ord.


Strömavbrott

2012-09-07

När det oväntade händer blir vardagliga fredagsbestyr lite extra romantiska. Här tillagar älskling våra grillade räkor under begränsad belysning. Hela huset luktar jul och med en svag doft av lime. Mm vad gott det ska bli!


Dressed for success

2012-09-07
Jag och min snabbhet men så är det när veckorna är totalt kaos med diverse lämning, arbete, hämtning, matlagning, tvätt, disk och prioriteringar. Nä i veckan har jag varit helt i andra tankar än att vara närvarande på bloggen men här kommer de efterlängtade bilderna jag vet att ni vill se.
 
 
Jag och min kusin - uppdressade som hard rock chicks! Ser vi inte trovärdiga ut?

 


Den sköna samling gäster.
 
 
Mrs Sue Ellen - aka Roberts kusin sambo Helena.
 
 
Sport J.R längst till höger, Poccahontas och Magda med lilla Greta. Alla är Robbans kusiner.
Känns nästan som vi hade lite av en kusinträff också...
 
 
Magdas man Arpi - dresses as an american citizen.
 


Jan Republikan och Mrs Republikan Wifey - Janne och Ingan. Jag höll på att vika mig ( iof gjorde jag det) dubbel när han kom och jag såg hans "kostym". Alla som sett Janne vet vilken jäkla omvandling det blev. Hahahahhaha.Hard Rock chick och Mr Hippie - Freddan. Match Made in Heaven? Only time will tell...Gissa? Gissa vem denna figur är? ....gissar ni rätt vinner ni äran.
 
 
 

Måndag igen!

2012-09-03
Och en helg till ända. En mixad kräftskiva som blev lyckad med råge. Vi hade bestämt oss för att ha ett USA tema utan restriktioner - ville inte skapa alltför mycket hybris för gästerna. Och det roligaste var väl att alla hade tagit det på största allvar. T o m barnen som kom som små rappare. Kommer självklart att lägga ut bilder från den störtsköna samlingen gäster. Vi höll klackarna i taket fram tills kl var 4:00. Då var det dags att bli sig själv igen och lägga rockbandet på hyllan. Sliten som sig bör en måndag som denna...men det kan det vara värt om man får ha roligt mellan varven.