Långhelgen

2012-05-21
Måndag igen och jag konstaterade att denna helg fick vi mycket gjort! Ni vet när någon frågar vad man gjort i helgen och då jag alltid får blackout. Idag var tydligen en bra dag för jag kunde återberätta precis vad vi hade gjort. Annars råkar mitt minne vara ganska likt en guldfisks... Vi började med att gå ut och äta på onsdagskvällen, jag och Robban. Mamma satt barnvakt så allt var ordnat. Åt på Le Bar Rouge ( Melkers krog i Gamla Stan ) och jag har aldrig någonsin ätit så gott i hela mitt liv! Herregud vilken gourmetupplevelse...my god. Sen gick vi vidare till Eriks ( Lallerstedt ) Gondolen där vi drack några goda drinkar för att avsluta på uteserveringen på Medis =Medborgarplatsen. En kanonkväll med andra ord.


Efterrätten på Le Rouge - chokladmousse med vispad-jävlar-så-god-grädde och hallonkompott. Jag dog och kom till himlen.

På torsdagen grillade vi med ett par grannar och deras barn. Fullt hus och full rulle. Bara massa gott då också.
Fredagen jobbade jag men hemifrån så efter att Robban kom hem åkte vi och tittade på en båt. Vi fick lite nyväckta tankar kring just båtar när vi hittade den här båten. Perfekt till oss med ruff där fram och där bak, samt kök och toalett. Lagomt stor båt för fyra. Vi får se vart vi landar...
Lördagen blev ganska lugn från morgonen och sen åkte vi iväg till förskolan för att städa. Kooperativt är så himla härligt! Eller hur. På söndagen fick vi besök av våra vänner som emigrerat till Jämtland och var på besök i hemstan. Jättekul att få se dom och höra hur de har haft det. De har väl så smått insett att de vill tillbaka till Stockholm och att det inte riktigt blev som de hade tänkt sig med flytten. Tur är väl ändå att man kan flytta tillbaka. Jag vet att jag kommer bli jätteglad iaf :) De har två barn där den äldsta fyller 4 år och den minsta är lika gammal som William & Lennox.

På fredagen, efter båttitten åkte vi och käkade på Långholmens Värdshus.
Grabbarna fick hemgjorda köttbullar med spagetti, Robban tog pytten och jag en fisk- och skaldjursgryta. Vitt vin till det, yum!

Annars har vi varit med William på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Han har ett svullet knä och det ska nu konstateras vad det kan vara. Borelia, infektion, reumatism? Vi vet inte ännu och det är jobbigt. Jag försöker att inte tänka på det så mycket om jag ska vara ärlig. Robban åkte upp med honom idag och han har varit en sån tapper liten pojke. Inte ens ett pip när de stack in nålen och tog blodprover. De kom sen förbi mitt jobb och åt glass. Självklart måste det bli glass efter en sån dag. Han ser inte ut att ha ont eller så av knäet så vi vill inte tänka det värsta. Men för att det inte ska bli värre måste det kollas upp. Han går ibland på tårna och läkaren såg/kände att han hade stela tår och dessutom inte kan räta ut till maxläge på knäet. Fortsättning följer...

På söndagen gjorde vi en eftermiddagsutflykt till Skansholmens Marina. Barnen hade en hel båt för sig själva som var ankrad i sanden. Gissa om de tyckte det var roligt.

1 Comments

2012-05-23 @ 14:44:33

testar...


Design by: DesignbloggarLeave a ReplyName *
Remember me!

Email *

Website adress *

Comment

Trackback