Midsommar

2012-06-27
Midsommarafton blev traditionsenligt ute på Dalarö med ett glatt och uppspelt gäng. Tur med vädret hade vi också och fick strålande sol och blå himmel. När jag tittade på temperaturen kl 9 på morgonen var det redan 18C. Det höll i sig ända tills dagen efteråt då vi fick en del skurar på oss. Annars flöt allting på bra - god hemlagad mat såsom sillar, färsk potatis, charketurier, grillat och en underbar midsommartårta. Den stod jag för och det var första gången jag gjorde denna makalöst goda tårta. Herreguu så god den var stämde alla in med. Tog kort på skapelsen men dessvärre kan jag inte ladda upp bilden just nu. Återkommer med det. Tror vi firade tills klockan slog närmre 2 på midsommardagens morgon och ja det var precis som en midsommar ska firas. Mamma och moster var inte med denna gång, inbjudan hade nog passerat förbi.
Appropå det flyttade min kära mor upp till Boden igår (igen!), jag är inte förvånad. Det är inte första gången hon byter bostad och jag kan tycka att innan man flyttar 100 mil kanske man ska ta och inse vidden av det beslutet. FÖRE! Hon har dock aldrig kunnat slå sig till ro någonstans oavsett plats eller lägenhet. Men det är en annan historia. Blir tråkigt för henne själv och barnbarnen. Lennox och William kommer att sakna henne!
 
 
 

smile!

2012-06-25
 
William och Lennox har börjat förstå innebörden av att smila upp sig inför kameran. När jag säger att jag vill ta ett kort och frågar om de kan le en aning är det inte en alltför spontant bild som blir förevigad utan ett ganska brett leende som möjligtvis känns lite överdrivet. Här är det William som smilar upp sig mest. Lennox blev väl ganska ok utan att vara överdriven. Det är så underbart och rart med glada barn. Ikväll hade vi dock en lite fajt när vi skulle plocka upp allt i barnrummet. William bestämde sig för att leka med varenda sak som han tog i och som skulle upp på hyllan eller i lådan. De är finurliga hur de bestämmer sig för att inte lyssna på en vid vissa tillfällen. Det kan göra en smått tokig. Lennox var den som stod för plockandet ikväll och det imponerar en som förälder att se att de kan så mycket. Och sen tänker man på att de bara är 2 1/2 år! och har lärt sig så mycket. Dessa himla fina barn. De lär och tar in och vill vara som vi. Det som är mindre roligt är att man minst en gång per dag blir arg på dom. Den egna viljan är så enormt påtaglig just nu. Det försätter ens hela existens ur balans. Samtidigt ser vi att det har blivit mycket lugnare hemma i och med att vi sätter gränser. Och det är då man inser hur viktigt det är. 
 
 

rätt bit

2012-06-25
 
 
 
På rätt plats. Jag älskar känslan när jag känner hur allt bara faller på plats. Igen och igen och igen. Och sedan när jag känner mig otillräcklig, står han där och bekräftar den kärleken som tändes och låter mig påminnas om hur stark kärlek verkligen kan vara. Mellan två som älskar. Att inse hur rätt någon kan vara för någon. Att det känns i hela kroppen. I varje liten tå och varje hårstrå. Det är en märklig känsla som är hisnande och underbar på samma gång. Att någon kan få en att må sådär ofattbart bra bara med ett leende, en gest, en kram, ett ord. Att någon är den där pusselbiten som du alltid undrat om du skulle hitta.

min himmel idag

2012-06-20
Om jag får önska vadsomhelst just nu önskar jag mig en lång ledighet och bara dagar av ingenting och det-som-sker-det sker på min agenda. Idag kom jag hem närmre halv sju med ett tungt huvud och en enorm stress inombords. Mina dagar på jobbet är allt annat än hälsosamma. Men jag orkar inte mer om det.
I helgen var jag hos kusin i Västerås och vi roade oss som man ska. Shoppade mig helt slut på ett stort köpcentra och sen hade jag nog kunnat sova några timmar på det men det var bara sparka igång sig själv med lite rosé och middag och sen ut i vimlet. Ett avslut strax efter två och sen hem och sova eller kanske en efterfest för somliga men där valde jag att gå och lägga mig istället. Hade grus i ögonen vi det laget. Sen hem dagen efter lagomt pigg men ändå vid gott mod. Körde dit i hällregn och tillbaka hem i ett mindre.

Ikväll drog Robban ut till båten för att titta till att den är förtöjd och ligger där den ska. Jag har faktiskt inte haft tid att tänka något alls på att vi faktiskt köpt en båt. Jag har haft alldelens för mycket i mitt huvud och allt är en enda röra. Jag biter ihop fram tills semestern sen tänker jag ta en rejäl funderare på vad jag ska göra senare i höst. Att hålla på som jag gör just nu får mig alltid att reflektera på vad som är viktigt. Och vad som inte är det. Och appropå båten så hoppas jag på många fina turer i sommar med familjen. Jag längtar!

Så här såg himlen ut från vårt fönster idag.


avtryck

2012-06-20


Om du tvivlar

2012-06-18


Saker man älskar

2012-06-16

Om jag får välja en sak att alltid ha på mig är det mitt Humanity armband. Det har blivit en del av min andra hud.


Dalarö

2012-06-13

Igår var vi ut till Dalarö.

 

Pappan visar hur det går till att meta. Med korvbröd. Var nog därför det inte blev något napp?

 

Kommer ni ihåg hur roligt det var att kasta sten när man var liten. Dessa två unga herrar kastade och kastade. Min pappa hotade alltid att stenarna tog slut när jag kastade som liten. Hmm, är det så? ;)

 

Tillslut gjorde det ingenting att man blev blöt tyckte William...

 

Att vara vid vattnet är bäst. Vi blir aldrig less mamma!

 

 


Beslutsångest

2012-06-11

Jag och mitt ständiga velande. Beslutsångesten jag har är sååå jobbig. Nu står den mellan dessa vägglampor jag ska ha till sovrummet. Vi har dessutom en urläcker fondvägg mot sänggaveln.

Velje vägglampa vit eller...


Brekke vägglampa röd....

Jag blir inte klok, snälla hjälp!!!Och fondväggen i sovrummet ser ut så här.

Havets vågade

2012-06-11

Igår var vi och tittade på båt igen. Det var nog mest slumpen som gjorde det men det slutade med att Robban gjorde affär. Så nu kanske vi snart har en båt i ägorna. Jag fattar det inte riktigt än. Gör väl det så snart affären är klar. Robban håller i denna stund på att kolla med banken inför de sista sakerna. Alltid lika nervöst.

Jag jobbade i lördags så dagen igår var himmelsk. Inte kul att behöva sitta upptagen i telefonen med två små barn som vill ha uppmärsamhet. Robban var på en kick off med grabbarna i skärgårn. De hade hyrt vattenskotrar och stuga i Finnhamn. Så för mig blev det lite för mycket av det goda, kunde ju inte direkt gå ner och sätta mig ostört på kontoret. Det fick mig att längta tills semestern fast jag egentligen vill njuta av varje dag redan nu. Sommaren ska man ju ta tillvara på. Inte räkna ner...
Och nästa helg är det midsommar! Det går dock inte undvika att dagarna bara rusar iväg hur gärna man än vill frysa tiden. Ljuva sommar.


Nationaldagen

2012-06-09
Blev det middag med moster, kusinbarn, familjen och mamma. Jag gjorde snabbmarinerad fläskytterfilé med grönsaksris från Linas matkasse. Blev gott. Hade turen att få med mig efterrätt av en tjejkompis som jag bjöd på. Någon typ av polsk ostkaka? som bara smälte i munnen. Supergod!
Tidigare på dagen hade vi varit ute på Dalarö och hälsat på Roffe och Ullis som var där ute. Så skönt att vara där och kunna ha lyckan att få tillgång till det stället. Underbara Dalarö. Tyvärr äger inte Roffe stugan så man vet ju aldrig hur länge man har lyckan att få vara där. Bäst passa på att njuta så länge det bara går helt enkelt.
Kändes tokstressigt att vara ledig mitt i veckan ur jobbsynpunkt. Jag fick häcken full på torsdagen, det var helt galet mycket. Idag, lördag sitter jag med jobb, har suttit i telefonmöten sen kl 9:00. Sen är Robban på kick off med grabbarna ute i skärgårn så gissa om jag har svurit mig less på ungarna! De går INTE att jobba med två tvååringar oavsett om jag bara är stand-by i ett telefonmöte. Jag blir ett monster med en stress som inte är av denna värld. Ni vill inte veta....förbannar mitt jobb dessa gånger. Men detta är första och sista gången jag gör så här. Barn känner ju av när en förälder inte är närvarande och då blir tokjobbiga så man får tuppjuck. När det här är över ska jag bara dra en jävla suck...

Jag & Robban

2012-06-09
...några bilder från vårt firande av vår bröllopsdag
Tre röda rosor av min man - Jag Älskar Dig
Vi frossar i dessert - camembert med hjortronsylt och ett glas rött

Bröllopsdag

2012-06-05
Den här röda onsdagen har spökat till det i min hjärna. Jag blir liksom påmind hela tiden när folk säger att det är helgdag imorgon för jag glömmer det i nästa andetag. Idag när jag satt på jobbet kände jag att jag inte hade tid att vara ledig. Usch och fy. Jag vill ju verkligen vara ledig men nu är det 1000 saker jag måste fokusera på så den här dagen kom faktiskt lite olägligt...ok bara bita i saken och njuta! För vad ska man annars med lediga dagar till?!

Idag var vi till en kompis och hennes lilltjej som är lika gammal som killarna. Mycket bus och god mat stod på schemat. Vi surrade det vi hann men säg den ro som infinner sig med tre barn i samma ålder. Finns inte. Det var gasen i botten ända tills sängen hemma. Imorgon ska vi åka ut en sväng till Dalarö och sen middag hemma med släkten. Blir en hektisk dag känns det som. Jag hade dessutom glömt bort att onsdagen var röd när jag bokade in middagen. Jag och mitt minne. Och idag firar jag och Robban 8 år som gifta! 8:an evigheten. Häftigt att vi, fortfarande är vi samt att vi hållit ihop, i nöd och lust. Verkligen.
Om jag ska vara ärlig såg jag det av en slump när jag tittade på almanackan i dag på jobbet. 5:e juni ja, det är ju VÅR BRÖLLOPSDAG! Iväg med ett sms till Robban för jag gissade att hans minne var som mitt. Så när jag kom hem hade jag fått tre röda rosor och ett fint kort. Plus att han hade köpt 3 potatisplantor bara sådär. Står just nu på balkongen. Vi har ju sagt att vi ska fixa till landet här ute och sätta potatis när vi blivit färdig med altanen. Typ nästa år= nytt projekt.
När åren går så "glömmer" man lätt alla årsdagar har jag märkt, i början räknar man ju varje vecka och månad. Shit så man har koll. Sen kommer det andra viktiga saker och tar över och skymmer lite och då gör det inte så mycket att man inte firar eller kommer ihåg årsdagar. Eller? Mycket som varit viktigt för mig förr som nu bleknar utan att jag tycker att det gör något. Det är faktiskt en ganska härlig känsla...att släppa taget och falla och att inte vara rädd. Dålig liknelse till ( att komma ihåg ) årsdagarna men ni kanske hajar ändå...

William testar kompisens bollpool

 

Lennox och Zu lagar mat

 

Food!

 

 

Gott med risotto


Dalarö

2012-06-04

William och mamma tar sig en promenad i regnet. Lördagen spenderades i hällregnet ute i stugan. Mormor kom med hon också. Älskar dagar som dessa om jag får sol dagen därpå...stugmys med brasa och umgås med mina älsklingar!

10 års jubileum

2012-06-01

img_3788 (MMS)

1 juni 2002 slog vi fast att vi var vi. Vi mot världen. Jag minns den dagen som det var igår. Det var då vi delade ordet "jag älskar dig". Det vackraste ordet som finns. Det var fjärilar och rädsla på samma gång, en fnissig men rätt så underbar känsla. Den växte starkare för varje andetag inom oss. Allt vi gjort, allt vi sagt har gjort avtryck. De bästa 10-åren i mitt liv har jag haft med dig älskling! Jag älskar dig av hela mitt hjärta...