Sköna, härliga dagar

2012-08-01
Dagarna går och försvinner och kommer åter. Semestertider är bra tider. Då man njuter lite extra för att man får de dagarna tillsammans som man kan sakna annars.
Idag kom vi hem från ett par kompisar och deras lantställe utanför Getryggen. Mycket avkopplande även om de mesta med barn alltid innebär någon form av stress. Men t o m barnen kändes och känns som att de fått in gunget på det här att ha semester. Blev en liten båttur till Skanssundet där vi intog dagens lunch och en glass fick avsluta den utflykten. Sen var vi en anings trötta och solstungna när vi kom hem. Livet på landet.
 
 
En tur med båten har vi också hunnit med. Den norra skärgården ligger närmast i förhållande till vår båtplats så vi åkte mot och ankrade till vid Själbottna och sedan Husarö där vi övernattade. Så himla vackert ute i skärgården! och dessa öar var inga undantag om nu inte Husarö kändes mer som en "vanlig" ö. Dock utan de faciliteter vi är van vid - exempelvis fanns det mesta att köpa i den lilla båtmacken som var så liten att bara två personer rymdes. Där köpte vi bla kött inför vår grillkväll, kompleterade vår frukost och sen hittade vi två håvar till killarna.
 
 
Jag och älskling - Husarö sommaren 2012. Grillar i den svenska sommarkvällen.
 
 
Surfgrabbarna - Husarö.
 
 
En sommarlunch vid havet.
 
Väl hemma efter tre dagar och två nätter med båten gjorde vi ett uppehåll hemma och packade väskorna dagen därpå för att åka ut till Dalarö och stanna där några dagar. Robban surfade och jag och killarna njöt vid bryggan där vi hade vårt läger. Intog lunch och badade. Fick William att simma lite smått även om det bara är hundsim. Det är roligt att se att han är så vågad. Lennox vill inte alls. Även om man får slänga han i vattnet ibland.
 
 
Ute på Dalarö. William och Lennox med flytvästar. Lugnast för mamma och pappa. De älskar att kasta sten och se när det plumsar. Kommer så väl ihåg hur jag själv gillade det när jag var liten.
Dalarö är otroligt avkopplande för själen. Att få tända en brasa, njuta av ett glas rött, spela kort och bara ha varandra.
 
 
Våra grillkvällar så här på sommaren är de bästa jag vet. När barnen har lagt sig och det bara är jag och min fina
man.
 
 
Ro i själen.
 
Ja sen är det bara så att sommaren är kort. På mer än ett sätt. Så jag avslutar de här inlägget med lite mer kort av sommaren so far.
 
 
Farmor och Farfar hann också komma ner och hälsa på!
 
 
Skärgårn.
 
 
Vad är en sommar utan en riktig jordgubbstårta?
Gjorde från ett recept från Allt om Mat. Världens godaste tårta blev det. Receptet hette så alltså.

 
 
Min kapten.
 
 
Vi.
 
 
Själbottna. Robban har köpt en liten gummiflotte. Passar utmärkt för att åka ut med grabbarna och fiska eller
 för att ta sig mot land när man ankrar på svaj.

 
 Det är gött med sommar!

1 Comments

2012-08-02 @ 06:16:13

Oj vilka härliga bilder. Ni ser ut att ha det super härligt! Sol och härliga turer vid vatten, njuut! :)


Design by: DesignbloggarLeave a ReplyName *
Remember me!

Email *

Website adress *

Comment

Trackback