Kvällsbestyr

2012-08-31

Pajer förgräddade och den andra cheese caken i ugnen. Det börjar arta sig..


Friday i'm in love

2012-08-31

Nu har det regnat sen tidigt imorse. Enligt väderprognosen ser det ut att bli uppehåll framåt lunch imorgon. Upplyftande. Men! Vi trotsar vädergudarna och har slagit upp ett partytält så låt det regna. Det kommer inte att bekymra oss. Igår fixade jag till två pajskal och en cheese cake samt botten till en till. Ska bara vara att göra klart innehållet (västerbottenost bl.a.) imorgonförmiddag. Då ska jag börja med en cider så lugnet kan sänka sig över partystressen. Är kul att fixa fester, middagar etc bara att jag känner en inre jättestress för att hinna med allt. Då brukar en fördrink hjälpa ganska bra. Så här ser förberedelserna ut just nu.


Längtan & väntan

2012-08-30
Den här veckan har verkligen gått fort! Jag tycker ju oftast att jag aldrig hinner med saker och denna vecka är ett riktigt bra exempel. Hips vips så är den där dagen när allt ska vara klart om hörnet. Nu talar jag om en fest vi ska ha på lördag som har känts som vi planerat länge sen tillbaka. Och ja, nu är det bara 2 dagar kvar...
Jag ska hinna med att baka 2 cheese cakes och sen 3 pajer. Jiiiises. Blir att sätta på bakförklädet redan ikväll. Ska nog bli bra tänker jag.
Idag kommer även min kusin hem från Kreta - blir en snabb vända för henne hem till Västerås för att sen åka till oss på lördagen. Snabba bud! Sen har vi beställt lite USA toppar som ska bäras på lördagen och lite mer make up än vanligt hoppas jag. Rock Chicks here we come!
 
På dagis går det fortsatt bra. Pedagogerna tycker att Lennox blivit så kramig och gosig. Och det märks med råge. Kramar fröknarna när han ska gå hem och det är alltid stora varma kramar. Han är generös med dom han tycker om. Det är så härligt att se. Själv var jag inte alls så när jag var liten. Blyg och timid och kommer aldrig ihåg att jag  kramades sådär. I vår familj gjorde vi det alldeles för sällan. Känns bra att man kan ändra på sånt. 
William är den man själv får komma till och ta kramar av, han är inte lika spontan som sin bror. Olika som syskon är. Blir skönt med fredag imorgon, en snabb vecka till ända och en rolig helg att se framemot!

Livets gåta

2012-08-30
Jag vill stanna tiden om så bara för en sekund.
Reflektera över vad jag egentligen gör som har en mening.
Som betyder något.
Ibland känns det som att inget gör det.
Vem finns jag här för.
Vem finns här för mig.
Vet vi alls det.
Jagar vi framtidens planer istället för att lukta på dofterna av sommar eller hav.
Varför stannar vi inte upp.
Varför ser vi det vi vill se istället för att fråga oss - varför bryr jag mig?
Jag känner oftast att livet seglar mig förbi.
Att det pågår någonannastans.
Men om jag stannar upp kanske jag inte längre vet vad det är jag vill.
Jag undrar när man blir nöjd.
Om man någonsin blir det.
Kanske inte.
Kanske det är då man ska lägga sig ner och acceptera att det är slut.
Men strävan efter mer känns mig övermäktig.
Jag önskar livet var så mycket mer enkelt.
Enklare att förstå. 
Men varje dag ger mig en ny gåta att lösa.
Knutar att få upp.
Hårt mot hårt.
Mitt hjärta slår snabbare för varje dag.
Snabbare för att slutligen brinna ut i den gråa askan. Men brinna det är det jag vill into the bitter end...

Dolda sidor

2012-08-29
 
 
 
Bra med vissa hemligheter kan jag tycka - om de inte är något som gör att vi lever med ständigt dåligt samvete. Då är det något helt annat.
 

En helg till ända

2012-08-27
Ja nu är man inne i det vanliga igen - arbetsveckorna som bara rusar förbi och helgerna avlöser varandra. Man känner igen dom och det är motvilligt man accepterar de. Samtidigt som det är skönt med rutiner igen. Första veckan på dagis var Lennox jätteledsen men nu går det hur bra som helst att lämna. Ibland kan han få stunder under dagen då det bara är mamma eller pappa som gäller. Saknaden kommer över honom. Då får pedagogerna lirka och avleda lite. Sen är han on top of his world igen.

I helgen var vi ut till Norrtälje jag och barnen. Mannen i huset var på svensexa. Vi åkte ut på eftermiddagen då jag var tvunget att jobba vid lunch. Är alltid kul att röra på sig istället för att bara sitta hemma när man är ensam med barnen. Dock är de så att de lätt blir oroliga då de är på nya ställen - de kan inte leka själva utan måste ha ständig uppassning och ska ha mig nära hela tiden. Om de hade fått välja skulle jag ha suttit still på fläcken så de hela tiden kunde ha koll på mig. Jobbigt stundtals. Tur att det fanns Barnkanalen så jag fick andas ut mellan varven.
På söndagen var det heller inget vidare väder utan regnet öste ner, så ut och promenera kunde man inte så att killarna åtminstone fick göra av med lite energi. Vi åkte hemåt efter deras eftermiddagsvila och då kändes det som vi hade gjort det vi klarade av. Blev annat trevligt som fick plats den helgen. Inte bara skrik, kink och gråt.


 
Somnade tillslut. Trötta av stugluften. Mamman passar på att ta en brejk. Eller inte.
Finns alltid något att göra...

Skärgårdshelg

2012-08-21

Approach Sandhamn...snart lägger vi till på kanske en av Sveriges vackraste öar.
Mot Trouville!
Självklart bar det av till havsbadet när vi hade lagt till med båt och styrt upp barn, packning, karta och kompass.
 
 
Mina finaste gorumpor på väg ner för ett dopp.
 
 
Vi var nästan helt själva på stranden pga den sena eftermiddagen och lite oroväckande moln på himlen. Vattnet var kanske sommarens bästa temperatur. Jag själv stegade resolut i och rakt ner, det var ljuvligt. Vill inte att sommaren ska ta slut alls när jag ser de här bilderna.
 


Kratrar? fyllda med sand. Jag vet inte vad dessa "sandbassänger" var och hur de kommit dit. Robban menade på att de byggt någon typ av fort och sen att de var igenfyllda med massa. Kan ju ligga något i det då Korsö - kustjägarnas ö/regemente ligger alldelens bredvid. Ryssen kommer...han skulle ju stoppas ute vid Korsö var det sagt.

 
Robban och Lennox spanar in sanden. Här ser man att vi nästan var helt ensamma. Skulle inte ha gjort ont att ha ett litet hus där ovanför stenhällarna. Näe inte alls.
 

Andra dagen på Sandhamn hyrde vi cyklar. Inga barnvagnar medhavda till killarna gjorde att vi fick tillfället att testa på lite cykling runt ön.
Helt ok. Nu är det snart dax att köpa varsin cykel till oss att ha hemmavid - till mamman och pappan. Killarna älskar dessutom att cykla.
 


En lunch med havet och min snygga man som sällskap. Kan det bli bättre.


Vad tänker ni på när ni ser den här bilden? Ärligt nu. nästan för lätt va...
 


William äter baguette och rökt laxfilé.Sandhamn by nite.
Utsikten från vår båt mot den andra sidan av gästhamnen. Musik på det, lite skrål från andra båtgrannar och  skärgårdens dofter som anas. Stämning ända in i själa.


Dessert på Dykarbaren.
Jag och min man.
Jag tog Tarte (var väl sådär, lite väl sötsliskig för mig med någon karameliserad sås dessutom). Det var en skön afton och jag kände mig ganska busig där vi satt, jag och min älskade och åt middag. Det var stärkande och lustfyllt på mer än ett sätt. Lever på detta ett tag nu.
 
 
 

Att må bra

2012-08-19

För att vara söndag har det varit en riktigt skön, bra energisk sådan. Jag tänker mycket och inser väl att jag snart bör göra allvar av de små saker jag kan. Som det här med träning. Jag har inte tränat sen barnen var tre, fyra månader och det är hemskt rent ut sagt. Träning efter det hamnade långt ner på prioriteringslistan. Nu vet och känner jag att träning/motion måste bli ett regelbundet inslag i mitt liv innan jag går under. Det är alla de där må-bra-endorfiner jag måste få lösa upp och absorbera. Det är ju alltid svårast att komma igång. Men nu jävlar!


Sandhamn

2012-08-19
I fredags tog vi båten och styrde mot Sandhamn. I sakta mak. Vädret var alldelens perfekt med stekande sol och vind som knappast märktes. Väl framme efter nära 3 timmar ( gick betydligt fortare hem, tur man har motorbåt) la vi till vid gästhamnen. Sen raka vägen till Trouville havsbad där vi i stort sett var ensamma. Det är precis så jag vill ha det. Barnen fick leka och bada av sig och jag och Robban badade vi med. Havet var uppvärmt efter många soliga dagar då temperaturen var helt klart godkänd. Vi tog en promenad till stranden - tog väl ca 15 min men med barn kanske det dubbla. Vi hade dessvärre inga barnvagnar med oss men dagen efter hyrde vi cyklar och cykelkärra. Sandhamns vegatation är ungefär som den vid Sandnäset ( Luleå tänker jag på nu för er som vet ) - jättefin sand enligt Stockholmarna. Ja visst är det ju det men inget märkvärdigt. Istället är ön i sig, som man tänker sig att en riktigt skärgårdsö ska vara, med mycket gamla hus, detaljer och atmosfär. HÄR vill jag ha ett hus vid havet. En dröm som förmodligen alltid kommer vara en dröm. Vi kom in lite på att kanske försöka hyra ett hus en vecka eller två över sommaren med några andra.
Det är en idyllisk ö även för barn - minigolf, pool, havsbad, tennis, cykeluthyrning, glass etc. Sen för de vuxna ska vi väl knappast säga att det finns uteliv, barer, drinkar, musik och allt ligger bara några meter från båten. Jag och Robban smög ut när barnen hade somnat och åt på Dykarbaren och delade på en flaska vin. Det kändes så jävla behövligt, det var nästan så att man blev fnissig när man gick där hand i hand, som ett litet bus och känslan av frihet att kunna gå ut bara jag och Robban. Naturligtvis stannade vi inte mer än att vi hade avslutat middagen och efterrätten. Tillbaka på båten tog och Robban tog en liten night cap och lyssnade på musik innan vi gick till sängs. Jag kände mig lite upprymd efter vår middag bara vi, det var som att ha fått tillbaka lite av livslusten och livskvaliten på nåt sätt. Dagarna nu med barnen är ganska krävande och när man åker båt krymper ju allt inpå. På mer än ett sätt. Vi frågade oss själva om det var värt detta - en båttur med skrik och trots. Men samtidigt känns det ännu tråkigare att lägga ALLT roligt på hyllan. Det har man ju fått göra med ganska mycket ändå och kommer under dessa småbarnsår. Vi vill tro att om vi lär dem att följa med på "våra" saker går det in förr eller senare vad som gäller. Det har sakta men säkert blivit bättre och bättre. Tidigare skrek de ju så fort vi skulle lägga till och Robban gick upp från ruffluckan. Att hålla huvudet kallt då är inget lek kan jag säga. Men det går. Bara konsten att koncentrera sig utanför skriket. Ni vet sånt som stridspiloter under träning får göra. Hahaha.
Bilder från helgen kommer...

ATt känna något

2012-08-16
Det är aldrig för sent. Tvivlet är värst. Just nu vill jag ut ut ut. Ut i det verkliga livet för det känns som mitt gamla är slut. Jag pratar jobbmässigt kanske även lite livskris (får man det efter barn??) så ingen kan missförstå. Jag borde så mycket. Jag vet inte vad jag vill. Jag är trasig inför alla beslut. Beslut jag inte vågar ta. Jag vet vad jag har men inte vad jag får. Jag känner mig feg, liten och rädd. Det är svårt. Så jävla svårt. Jag har ingen aning vad jag vill. Bara att jag vill något. Härifrån. Till vad. Jag vet inte. Är allt nytt bra? Mitt vägskäl ger mig ångest. Inga vägvisare på mils avstånd. Vad gör jag här. Kan jag svara. Vill jag svara. Helst bara lägga ner huvudet i sanden. Glömma. Gömma. Orkar inte. Det ordnar sig nog. Varför tänka. Det blir alltid bra. Eller?
 

Kärlek och kräftor

2012-08-16

Kokade kräftorna vi fiskade igår. Hade låtit de ligga i badkaret och duschat de några gånger då vi inte orkade tillaga de samma dag. Många var dock orörliga så de begravde vi. Har ju hört att skaldjur med fördel tillreds levande...så vågar inget annat. Blev en lag tillredd på vatten, salt, socker, porter och krondill. Såg purfärska ut när de var kokade. Kärlekskräftor. Allt annat än när de var svarta som synden.
Imorgon och på fredag är det planeringsdagar på dagis så då passar jag på att vara hemma med barnen. Några lite mer missnöjda än jag över det men vad göra. Är dagis stängt så är det. Annars har min första jobbvecka varit allt annat än en walk in the park. Så dessa planeringsdagar kanske inte kommer så olägligt...kan man redan vara stressad efter tre dagar på jobbet?! Är för trött för att tänka mer. Blir att lägga sig och släcka lampan nu. Godnatt.


For sure

2012-08-14
 
Så är det. Och det känns bra.

Verkligheten

2012-08-13
Idag var första dagen på jobbet, ingen succé direkt men inte heller helt botten. Kändes rätt skönt att komma hem idag och inse att man nu sakta kommer tillbaka in i rutiner och allt vad det innebär. Igår var dock en jobbig dag. Vi hade på lördagen varit och fiskat kräftor och det blev ganska sent så man var inte pigg igår kan jag avslöja. Tur att vi hade barnvakt så vi slapp känna den stressen iaf. Känns ändå lite sorgligt att komma tillbaka till jobbet för då känns det alltid som att sommaren är över. Och nu är den nog det för det är bara kalla dagar när inte solen tittar fram och värmer.
Idag var även killarnas första dag på dagis och på avdelningen Färgtornet, den så kallade storbarnsavdelningen. Det hade klarat sin första dag med bravur. Mammas stora killar. De hade ätit i stora lass och sen sovit på det. Inga incidenter av Lennox utan bara en dag i lugnets tecken. Han är ju annars duktig på att visa hur mycket han älskar sin bror med knuffar och puttar...
Och nu är det dax att få de små herrarna i säng. En ny dag väntar bakom hörnet.

Sommarens sista dagar

2012-08-11

Det känns lite extra vemodigt i slutet av semestern. Jag får alltid en känsla av att att det goda livet är slut. Oftast är det så jobbigt att jag gråter en skvätt och undrar om det någonsin kommer tillbaka. En ledighet tillsammans med min man och nu mina barn är kanske bland det bästa som finns, att få all tid i världen med dem utan stress, jäkt eller vardagens grå. Jag har märkt på barnen att de har njutit var sekund att få vara med sin mamma och pappa utan tanke på dagis. Då gör det extra ont att på måndag åka just dit och lämna. Att åka till jobbet är också ångestladdat, speciellt efter en lång semester. Jag vet att det kanske är fånigt att bli helt sentimental över sånt här, men efter varje längre ledighet känner jag exakt så här. Sen kan jag tänka rationellt, att vardagen hinner ifatt i vilket fall som helst och om semestern aldrig skulle ta slut blir det något helt annat. Det där härligt rosa skimrande försvinner och ersätts av den grå vardagen. Det vill jag för nåt i världen inte alls så då längtar jag lika mycket till nästa ledighet. Har funderat på att åka upp här i höst - ska kolla upp snarast så jag kan meddela jobbet. Livet är för kort för att bara sitta på häcken och slita sönder fingrarna.
Men innan vår semester är slut åker vi till Norrtälje för att fiska kräftor. Jag ska njuta hela tiden.


I sagornas värld

2012-08-09
 
 
 
 
På tisdagens morgon tog vi en fullpackad bil och gav oss av mot Vimmerby. Vi hade bokat två nätter på Lönneberga Vandrarhem där vi skulle utgå ifrån. Blev tre intensiva men roliga semesterdagar i Astrid Lindgrens värld. Och Småland är ju så otroligt vackert! Breathtaking. Jag förstår var Astrid fick sin inspiration ifrån när man ser landskapet och känner hur det trollbinder en. Det är nästan en magisk känsla jag fick när vi åkte och gick där. Mycket, mycket vacker.
Dag 1 åkte vi direkt till Astrild Lindgrens värld när vi kom fram till Vimmerby. Hade läst på att man behövde 2 dagar i hennes värld för att känna att man "sett och gjort" allt. Och det stämde mer än väl. Grabbarna var väl innefattade med att vi skulle åka och se Emil och Pippi. De sa det några gånger under resans gång.
Vi började med att mätta våra magar innan vi började äventyret vid Villa Villekulla. Dit kom vi lagomt till en show som började och innebar pirater och pappa Efraims skepp Hoppetossa. Kan inte säga att grabbarna var så intresserade av showerna så tillslut skippade vi dom allihop. De var mest lek och bus som toppade deras lista och av det fanns det hur mycket som helst av. Här är vår resa och lite mer berättande om den.
Piraterna var lite läskiga? men inget som gjorde att de ville ser mer av teatern och vattnet var mer intressant så efter ett tag lämnade vi Pippi och gänget.I Mattisborgen. Även här kom vi lagomt till en show/teaterstycke så vi hann inte springa runt i borgen som önskat. Men då det inte var så mycket folk som inväntade showen tänkte vi att vi skulle se den. Att de där myrorna i brallorna kanske skulle få lite lugn när de kunde springa mer fritt utan allt folk......men så var ju inte fallet. De kom ju bara mer och mer folk och då började jag muta killarna med riskakor för att de skulle sitta still. De räcker ett tag som ni säkert vet men inte länge. Fast showerna var inte riktigt vår grej ändå, så det gjorde inte så mycket att få smita iväg och hitta på något mer roligt. Här sitter jag och min busunge innan allt folk och innan vi blev less på att sitta still.
Välförtjänt glasspaus i Törnrosdalen. Jag och Robban tog varsin mjukglass och jag förstår inte varför jag inte fotade det monstret till glass. Större mjukglass får du fn leta efter!!! Jag min nöt tog dessutom chokladsås på (nåt jag aldrig annars brukar göra, min mjukglass är bästa a naturel) och den rann och smetade av sig precis överallt. Så i min PMS frustration kletade jag av ett kilo mjukglass med en servett eller två men så mycket bättre blev det väl. Var fortfarande 3 kg kvar. Kan avslöja att jag slängde glassen helt och hållet. Jag blev faktiskt äcklad. Det är INTE ens inbjudande att se en sån stor mjukglass.Bröderna Lejonhjärta. Min favorit av alla Astrids sagor. Jag hade den sagan på kasettband när jag var liten och kunde varenda replik. Jag och min bästis hade en sekvens i sagan där vi alltid spelade tillbaka och lyssnade och skrattade och härmade. Den där när Jonatan säger att han ska vara med i stridens dag och där någongång nämner "då är man bara en liten lort". Sättet han sa det på var tydligen väldigt roligt. Inte just för att han sa lort ska sägas.
"Gråt inte, Skorpan, vi ses i Nangijala!"
Jag blir fortfarande berörd av Bröderna Lejonhjärta. En gripande och känslosam saga. Jag hoppas att William & Lennox kommer att gilla den när de blir större.
Köpte två nya Astrid filmer innan vi åkte - Pippi på rymmen och Karlsson på taket. Trodde inte att de skulle vilja se Karlsson, att de kanske är lite för små men de satt som fastklistrade. Så nu när vi var i Vimmerby fick de se Karlsson och de var ju som en jackpot. Jag undrar vad William tänkte när han fick se honom på taket helt i verkligheten. Han stod liksom helt pall och bara pekade på gubben. Haha.Favoriten. Ojojoj.
Killarna återkom ständigt till detta lilla dass. Lennox sa hela tiden att han skulle bajsa. Båda två rymdes i detta söta lilla dass och jag tror att de gillade det pga det var så litet och trångt. Som i mammas mage kanske? haha. Så söta var de när de satt där inne bredvid varandra. Älskade barn.Mammas lilla hjärta. Lennox kikar ut.I Emils snickeboa. Här fanns dock inga av hans figurer han täljde när han fick tänka över sina hyss. De fanns däremot i Katthult dit vi åkte senare. Runt själva huggkubben har de suttit täljknivar men jag antar att de är borta av en anledning...Teater/show med Emil. Den enda show där Lennox och William satt still en längre stund. Dessvärre kom regnet och alla fick ta skydd. Då tyckte vi att det var dax att åka till vandrarhemmet och avsluta denna dag.Vi bodde i ett Annex till vandrarhemmet. Barnen fick ett eget krypin vilket kändes skönt för oss. De sov i varsin säng - våningssäng. William klätterapan fick sova i överslafen då han visade hur han lätt tog sig upp och ner för stegen. Lennox kunde inte alls och då tyckte vi det var bäst att vi löste det på det sättet men han ville såklart vara som brorsan och sova uppe och pga det blev lite gråt och tandagnissel innan han accepterade placeringarna.Lugnet sänkte sig tillslut och vi gjorde det vuxna är bäst på. Dricka vin och mysa tillsammans!
Det var ett fint, välbehållet och hemtrevligt vandrarhem med charm. Det var faktiskt riktigt gemytligt att vara flera och dela på utrymmen såsom kök, matrum och badrum. Jag fick den där känslan av kollektiv och värme. Vi bodde ju inte i själva huvudbyggnaden så vi hade ju inte toalett i anslutning till vårt annex, det var väl lite sådär när man är van vid den lyxen. Men man kan ju använda baksidan av huset likaväl.Andra dagen på Astrid Lindgrens. Här börjar mamman och pappan dagen med en kaffe som avnjutes på en bänk med utsikt över Lotta (På Bråkmakargatan) hus. Barnen gick fram och tillbaka med vagnarna som de körde på bakhjulen...bara akta sig den som kan! Föräldrarna tar en paus....Världens bästa Karlsson! Robban fick agera Lillebror.Den här är ju så bra! Ser ni vad lik William är lilla Ida. Det är ju nästan som en kopia. hahahGissa vem vi ska hälsa på här....
Ja så heter han.
Ett besök in den Lilla Staden. En favorit här med. I alla fönstren finns det leksaker och det är kanske inte så förvånande att de just är bilar i detta fönster. Här hade de kunnat stå i timmar och glotta.Vackra blomster  i den Lilla Staden.Har Robban blivit en jätte eller vad var det som hände?!
Lennox beundrar utsikten på det lilla torget.Mamma! Jag vill ha den bilen!
Sockerungen kunde inte riktigt förstå att dessa bilar inte gick att plocka fram och leka med.Mamman och Pappan tillsammans.I den röda lilla byggnaden bodde vi. Den blå dörren. Dockvagnen i förgrunden gick Lennox fram och tillbaka med. Han vägrade låta William köra.Sista och tredje dagen åkte vi till det riktiga Bullerbyn där Lasse Hallström och gänget spelade in filmerna. Eftersom man kommer ihåg ganska mycket av Bullerbyn så var det lite häftigt att se husen i verkligeheten. Norrgården är första huset från vänster.
Här kunde man även hoppa i höet, klappa hästar, se grisar och kaniner. Ett litet gårdsfik hade dom också med diverse saker man kunde köpa. Jag köpte två fina ljuslyktor i form av hjärtan och en skål. Italiensk design.Här bodde familjen Svensson i Katthult. Nu är vi alltså i Katthult och där Emilfilmerna spelades in. Ännu en häftig upplevelse. Kanske mer för mig och Robban är för barnen. För små för att riktigt förstå en sådan känsla. De hade ju mer sjå att springa in i den riktiga snickaboan, titta på vargropen, sitta på utedasset eller hälsa på hönorna än att känna och få den där wow-nostalgi-känslan.Emil och griseknoen. Här har han inte den där lilla Emil längre.Lennox beundrar alla trägubbar inne i snickeboa.Smålands djupa skogar.
Ser ni grinden längre ner. Här var ju Emil grindpojke också. De visste både William och Lennox som sa att Emil öppnade den.William ser lite tveksam ut.
Det var ju här Komandoran ramlade ner - i vargropen. Akta er för den.
Och utedasset. Där Emils pappa blev inlåst och försökte klättra ut genom fönstret ovanför dörren. Gick inte så bra om jag minns rätt.Nu bajsar vi mamma! Lennox och William inne på Emils utedass.Hälsar på hönorna. De var kul.På väg hem stannade vi på Mossebo Gästhem där vi åt god mat. Barnen fick köttbullar och spagetti och jag tog pepparbiff och Robban husets specialitet som var en Biggles burgare med tillbehör. Mycket gott alltihop. Sen lekte barnen ute innan det var dags för avfärd och hem mot Stockholm.William trycker pasta. Man undrar om de aldrig blir less på pasta, köttbullar och korv?! Ibland får jag dåligt samvete för att det blivit alldelens för mycket sånt denna semester. Då är det skönt att veta att vardagen är på ingång och med det även de rutiner som är så bra. Men samtidigt är det  skönt att släppa allt sånt när man är ledig och bara få njuta av stunden och vad den ger.
Puss!På väg hem. Lennox är glad igen efter att ha haft en skrikseans efter att han vaknat - detta är ständigt återkommande känns det som när de sovit sin eftermiddagsvila. Det kan man inte tro när man ser denna bild eller hur.
  Jobbigt med dessa skrikmoment när man åker bil. Vi har aldrig stannat och gått ur bilen när detta händer och efter ett tag lugnar han sig som tur är. Ibland har vi fått säga att nu räcker det och då har han slutat, vissa gånger inte men slutat har han tillslut. Han har liksom fått gilla läget. Vet inte om det är rätt eller fel. Men när vi åker bil känner vi att då kör vi och det är inget mer med det. Han får skrika. Och med 99,9% säkerhet är det inget som gör ont utan han vill helt enkelt inte sitta fast. Och ja, han skriker även fast han inte är nyvaken. Det har han gjort sen han var liten och blivit mer och mer rörlig.

Sammanfattningsvis om besöket i Vimmerby är vi jättenöjda. Vandrarhemmet var mycket bra. Jo vi hann ju bada tunna jag och älskling! Jätteskönt men mygg så in åt h-vete. Shit, shit shit! Tror inte ens jag varit med om så många ens uppåt. Har fått så mycket bett att jag inte ens orkar klia. Inte värt att se ut som en prickig korv. William fick några i ansiktet men han verkar inte ha börjat klia tur som är. Besökt på ALV fick godkänt, barnen är i rätt ålder men för att kunna utnyttja allt där inne skulle jag säga att mellan 5 och uppåt är den ultimata åldern. Tur då att barn från 0-3 går in gratis. Var bara oss det kostade för. Vi tog 2-dagars biljett och det kostade 500kr per skalle. För barnen har det bara varit skoj, de har fått leka varje dag, sprungit runt,och varit helt slut vid kvällens läggning. Det känns bra som mamma att se att de har kul och få ut den där härliga energin de har. Att de får utlopp för den. Några dagar helt i deras regi.
Detta gör att mamman är helt slut nu haha, så nu ska jag och maken njuta lite mer avsnitt av Mad Men säsong 5 och till det lite tilltugg. Imorgon väntar nya utmaningar.
 
 
 
 
 
 
 

Lite gammalt och lite nytt

2012-08-06
 
 
Från i söndags då William och jag var ute på Dalarö. Hade ju tänkt ladda upp bilder då vi var där men det gick som sagt inte. Här är de.
William äter äpple i köket eller i det öppna allrummet som det väl är mer.
 
Jag tar det lugnt i stolen. Hade ju en smärre avkoppling med endast William med mig.
 
 
...härliga dagar
 
 
Idag jobbade Robban och jag och barnen var hemma. Orkade inte göra något alls utan vi var mest i trädgårn och lekte. Jag känner mig dessutom PMS:ig så det var typ allt jag orkade ta mig för idag. Imorgon åker vi till Vimmerby så då kommer det bli en hel del aktiviteter för dom. Och jag slipper ha dåligt samvete för William som tjatade om att få gå till lekparken idag...
 
 
Lennox och även en bild av den (nästan) färdiga terassen. Frihet att kunna spatsera ut om mornarna och ta sig den dagens första kaffekopp...
 
 
Min lilla fina kille. Vatten mamma!
 
 
Den finurlige William tar igen sig inför nästa bus.
 
 

out of order

2012-08-05
Har laddat ner blogg.se appen till min Iphone för att kunna göra mer inlägg i farten, men tror ni den funkar?! Så trist att de har såna stora problem med sin app och inget som görs åt det. Igår försökte jag blogga från Dalarö och bifogade tre bilder. Men nej, blogg.se appen hade en riktigt skitdag och inget inlägg kunde laddas upp.

Så igår åkte jag och William ut till Dalarö där vi mötte upp R och M.
Robban och Lennox var ute med båten och skulle se Roslagsloppet. Väl ute på Dalarö åkte vi in till det lilla mysiga samhället. Jag får alltid en sådan rofylld känsla av hur livet egentligen ska vara när jag är där. Hade jag fått önska hade jag velat ha en sånt där litet gulligt hus med punchveranda och snickarglädje med en lummig trädgård med prunknande växter och en liten berså. En utsikt över havet där man kunde se solen gå ner och bara andas och njuta av varje andetag...min dröm. Ett sommarhus, om så bara ett omgjort båthus vid vattnet. Kanske bara hälften så dyrt?
Iaf så tog vi en sväng till Dalarö Bageri där vi inhandlande Levainbröd ( men fifan så gott men dyrt - betalade 40kr för ett halvt bröd ) och goda nybakade franska fikabröd med choklad. Tog en tur till den söta inredningsbutiken där jag trodde att William skulle ha svårt att hålla fingrarna i styr. Gick inte så bra där förra gången med hela familjen. MEN nu gick det hur bra som helst. Inte ett finger var på en endaste grej som såg farlig ut - läs glas. Han petade förstås på nån båt men sen var han den lugnaste lilla killen i världen. Tänk vad bara ett barn kan göra för sinnesfriden. Sen var det total stiltje hela dagen ute på Dalarö, det var knappt så jag trodde att jag hade ETT barn. Han påtade på och gick i skogen, hjälpte M att plocka blåbär och såg ut att gilla tillvaron. Vi grillade karré till lunchmiddan och njöt av ännu en varm sommardag. Väl hemma igen gav sig hungern tillkänna så jag och Robban grejjade ihop färska räkor som vi marinerade och la på grillen i ca 3-4min. Finns nog inte bättre sätt att avnjuta räkor på. Alltsammans åt vi hos grannarna som bjöd över på lite vin och tilltugg.

Idag är planen att vi ska ta oss till Chili så jag får kolla på lite ljuslyktor som kan tänkas pryda altanen. Hade lite i åtanke att köpa en chokladfontän men vi får se vart den tanken landar.

 
Denna bild är från alltommat.se och det recept på grillade räkor som är helt galet gott. Jag och Robban har hunnit göra detta två gånger nu i sommar och rekommenderas starkt! Gärna med ett glas vitt såklart.

Bäst just nu

2012-08-04
 
Känns som lite äkta norrländsk feeling över denna låt.

Mamman och Barnen

2012-08-03
Idag har varit en relativt lugn och soft dag. Robban stack iväg strax före lunch för att checka upp hur det går på ett bygge och hans anställda. Tydligen kör de sönder en borr eller två i veckan...dyrt att ha folk men nån gång ska de väl lära sig tycker man. Jag och barnen har hängt hemmavid. Bestämde mig för att ta en promenad till busshållsplatsen och sen vidare runt kvarteret. Trodde att den här gången skulle det gå fint fint utan att någon fick ett bryt. Lagom sträcka tyckte jag. Men de tyckte inte Mr L som ( exakt vid samma plats, när han förstod att vi var på väg hem ) slängde sig på backen och ville bli buren. Jättekul för mamman som fick bita ihop och bara sätta han på cykeln och putta på cykeln och han sista biten. Då började naturligtvis William att sätta sig på tvären. Ville inte cykla han heller. William är dock lite "smidigare" att ha att göra med i såna här situationer men då låtar han desto mer som en sirentuta. Jaha. Dagens första kris. Den gick över lika snabbt som den började och tur är väl det. En grannkvinna som var ute och fixade i trägårn började prata med dom och sen fick de syn på granntjejen i samma ålder och då var denna cykelkris ett minne blott.
 


Pusskalas med mamma. Jag ser helt galen ut i håret - som jag faktiskt inte orkar hålla på med nu om jag ska erkänna. Jag har släppt det i semestertider...

 
Sötaste finaste lille Wille med yoghurt runt hela munnen.
 
 
 
 
 

En eftermiddag vid sjön

2012-08-02

Gick till vår sjö Trehörningen idag för att testa fiskelyckan. Det nappade men det var så små små abborrar så tur var att vi inte fick någon på kroken. De nafsade mest i masken. Hade med oss lite fika och på hemvägen somnade killarna i vagnen. Passade på att fixa sen lunch till mig och Robban och ungefär när vi skulle till och äta vaknade småttisarna. Satte se framför favoritfilmen just nu - Nicke Nyfiken, så vi kunde njuta maten i totalt lugn. Man ska inte förakta teven som barnvakt ibland. Jag är personligen emot det men som förälder är det dåliga samvetet konstant. Oavsett vad det gäller. You cant win. Nu är vi på väg till Bromma för gemensam middag med vänner. Har saknat att umgås med folk. De ger bra perspektiv till livet i allmänhet. Nu har jag och Robban varit så tajt - kanske också barnen gör sitt så vi behöver få lite variation. Får se vad som händer imorgon semester som det fortfarande är. Usch vill INTE börja jobba!

 


Sköna, härliga dagar

2012-08-01
Dagarna går och försvinner och kommer åter. Semestertider är bra tider. Då man njuter lite extra för att man får de dagarna tillsammans som man kan sakna annars.
Idag kom vi hem från ett par kompisar och deras lantställe utanför Getryggen. Mycket avkopplande även om de mesta med barn alltid innebär någon form av stress. Men t o m barnen kändes och känns som att de fått in gunget på det här att ha semester. Blev en liten båttur till Skanssundet där vi intog dagens lunch och en glass fick avsluta den utflykten. Sen var vi en anings trötta och solstungna när vi kom hem. Livet på landet.
 
 
En tur med båten har vi också hunnit med. Den norra skärgården ligger närmast i förhållande till vår båtplats så vi åkte mot och ankrade till vid Själbottna och sedan Husarö där vi övernattade. Så himla vackert ute i skärgården! och dessa öar var inga undantag om nu inte Husarö kändes mer som en "vanlig" ö. Dock utan de faciliteter vi är van vid - exempelvis fanns det mesta att köpa i den lilla båtmacken som var så liten att bara två personer rymdes. Där köpte vi bla kött inför vår grillkväll, kompleterade vår frukost och sen hittade vi två håvar till killarna.
 
 
Jag och älskling - Husarö sommaren 2012. Grillar i den svenska sommarkvällen.
 
 
Surfgrabbarna - Husarö.
 
 
En sommarlunch vid havet.
 
Väl hemma efter tre dagar och två nätter med båten gjorde vi ett uppehåll hemma och packade väskorna dagen därpå för att åka ut till Dalarö och stanna där några dagar. Robban surfade och jag och killarna njöt vid bryggan där vi hade vårt läger. Intog lunch och badade. Fick William att simma lite smått även om det bara är hundsim. Det är roligt att se att han är så vågad. Lennox vill inte alls. Även om man får slänga han i vattnet ibland.
 
 
Ute på Dalarö. William och Lennox med flytvästar. Lugnast för mamma och pappa. De älskar att kasta sten och se när det plumsar. Kommer så väl ihåg hur jag själv gillade det när jag var liten.
Dalarö är otroligt avkopplande för själen. Att få tända en brasa, njuta av ett glas rött, spela kort och bara ha varandra.
 
 
Våra grillkvällar så här på sommaren är de bästa jag vet. När barnen har lagt sig och det bara är jag och min fina
man.
 
 
Ro i själen.
 
Ja sen är det bara så att sommaren är kort. På mer än ett sätt. Så jag avslutar de här inlägget med lite mer kort av sommaren so far.
 
 
Farmor och Farfar hann också komma ner och hälsa på!
 
 
Skärgårn.
 
 
Vad är en sommar utan en riktig jordgubbstårta?
Gjorde från ett recept från Allt om Mat. Världens godaste tårta blev det. Receptet hette så alltså.

 
 
Min kapten.
 
 
Vi.
 
 
Själbottna. Robban har köpt en liten gummiflotte. Passar utmärkt för att åka ut med grabbarna och fiska eller
 för att ta sig mot land när man ankrar på svaj.

 
 Det är gött med sommar!